• lördag , 13 juli 2024


Panasonic och Schneider Electric i nytt samarbete

Panasonic och Schneider Electric i nytt samarbete

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

Integrationen mellan Schneider Electrics kontrollösningar SmartStruxures™ och möjligheten att ansluta Panasonics ECOi och PACi produktserier ger användarna en innovativ och sömlös energistyrning. Samarbetet bygger på företagens expertis och tekniska ledarskap inom HVAC-utrustning, fastighetsstyrning och övervakning.

Under tisdagen presenterade Panasonic och  Schneider Electric en lösning för ett nytt sätt att integrera värme- och kylsystem tillsammans med Schneiders byggnadsstyrning som ger en helt ny nivå av kontroll- och energieffektivitet för kommersiella byggnader.

Tillsammans har företagen utvecklat ett trådlöst gränssnitt som möjliggör direkt kommunikation mellan Schneider Electrics BMS-anläggningar och styrsystem samt Panasonics VFR-baserade värme- och kylsystem via den trådlösa kommunikationsstandarden ZigBee®. Integrationen ger fastighetsägare möjlighet att se alla centrala system – inklusive värme- och kylsystem, belysning, säkerhet och energi – när och var som helst genom ett enda gränssnitt, vilket ger bättre insikt till hur man kan minska energiförbrukningen och nå kostnadsbesparingar.

”Vi har investerat massivt i våra luftkonditioneringssystem för kommersiella fastigheter och bostäder samt vår supporttjänst, för att fullt ut kunna möta våra kunders behov och vi är glada att nu kunna leverera ytterligare fördelar i och med detta energistyrningssystem tillsammans med Schneider Electric. Genom att kombinera fastighetsstyrning med avancerad VRF-teknik kan vi hjälpa våra kunder ytterligare med att reducera driftkostnader och samtidigt stärka hållbarheten”, säger Toshiyuki Takagi, direktör, Panasonic Air-Conditioner.

”Genom att skapa en förbindelse mellan stora energisystem såsom värme- och kylanläggningssystem är det möjligt för ägare att förenkla sitt jobb, bättre optimera effektiviteten i deras byggnader och minska energikostnaden. Genom att samarbeta med Panasonic kan vi leverera ett komplett system som fungerar för enstaka enheter och molnlösningar, oavsett byggnadstyp, storlek och ålder. Denna starka digitala ryggrad ger en ökad synlighet av byggnadsmiljön och är en nyckelkomponent för att förverkliga framtidens byggnationer”, säger Laurent Bataille, direktör, Schneider Electric EcoBuilding Division.

Lösningen kan installeras trådlöst vilket bevarar den befintliga infrastrukturen och är idealisk för ombyggnationer av äldre byggnader. Lösningen kan ge full nytta med den innovativa ”plug-and-play”-tekniken, som gör det lättare att konfigurera omfattande VRF-system. Den kan ockå installeras som ett fristående system. Det här gör det enklare att installera och gör att installatören kan sparar både tid och minska kostnaderna. Dessutom kan man få tillgång till omfattande energirapporter och kontrollpaneler samt till Schneider Electrics och Panasonics support för att säkerställa att systemen fungerar på bästa sätt hela tiden.

VRF-baserade värmesystem blir mer och mer populära i kommersiella fastigheter då de presterar på olika hastigheter tack vare inverterteknik samt direktexpansion direkt i inomhusenheter, vilket ger markanta energibesparingar. Panasonics VRF-system (ECOi/FSV) är utvecklat för att dramatiskt öka energieffektiviteten genom att leverera den högsta möjliga ESEER-ratingen vid alla utomhusmiljöer samt hög effektivitet för D-last som matchar den miljö där verksamheten finns. Systemet är ytterst pålitligt, med en stark kyl- och uppvärmningskapacitet, även vid extrema temperaturer som – 25°C kallt upp till 52°C grader varmt.

Genom att integrera hårdvara, mjukvara och support kan Schneider Electrics SmartStruxure™-lösning maximera anläggningarnas effektivitet och minska driftkostnader genom hela anläggningens livstid. Lösningen delar upp den samlade informationen från anläggningen för att ge realtidsinsikt åt driftpersonalen som enkelt kan ta beslut om att optimera energistyrningen. Utöver detta kan Schneider Electrics SE8000-serie för rumskontroll, som en är del av SmartStruxure, kombinera en termostat/temperatursensor med en rumskontroll i en enhet för att optimera energiförbrukningen av kyl- och värmesystem.

Panasonics och Schneider Electrics nya lösning finns tillgänglig i hela världen, förutom i Japan.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]
Panasonic