Ömangruppen installerar frysrum med koldioxidanläggning på Medicon Village

Ömangruppen installerar frysrum med koldioxidanläggning på Medicon Village

Ömangruppen installerar en koldioxidanläggning i ett nytt frysrum och fläktluftskyla i ett nytt laboratorium i Lunds Medicon Village.

Totalt 120 företag hyr lokaler på Medicon Village i Lund. De största hyresgästerna på området är Lunds universitet och Region Skåne. I Region Skånes biobank förvaras vävnadsprover åt regionens sjukhus.

– Verksamheten växer och de behöver bland annat ett nytt frysrum. Hyresgästen ställer höga krav på anläggningen och har efterfrågat en koldioxidanläggning till det nya frysrummet som Ömangruppen nu är med och installerar, berättar Mats Nilsson, drifttekniker på Medicon Village Fastighets AB.

– Den främsta fördelen med koldioxid är att det är ett mer miljövänligt köldmedel. En koldioxidanläggning kräver också mindre rör, vilket gör att det passar väldigt bra för denna typ av lokal, säger David Mårtensson på Ömangruppen i Lund.

Ömangruppen ansvar också för installation av fläktluftkyla i ett nytt laboratorium som ska stå klart innan midsommar. Tidigare har företaget även gjort en ombyggnation av en ventilationsanläggning på området, där bland annat ett antal kontorsrum gjordes om till konferensrum.

Medicon Village, Lund. Foto: Ömangruppen

Annons
Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment