OBOS erbjuder ny boköpsmodell i Fokus Skärholmen

Sofia Ljungdahl

OBOS erbjuder ny boköpsmodell i Fokus Skärholmen

ANNONS

Annons
Annons

Bostadsutvecklaren OBOS ska bygga cirka 160 nya bostäder mellan Mälarhöjden och Bredäng. Cirka 20 procent av bostäderna kommer att erbjudas genom OBOS Deläga, en boköpsmodell som ska ge fler möjlighet att äga sitt boende.

OBOS Deläga är en boköpsmodell där köparen blir ”sambo” med OBOS genom att till en början äga mellan 50 och 90 procent av bostaden. Resterande andel samägs med OBOS. Köparen kan därefter stegvis öka sitt ägande, med siktet inställt på att inom tio år äga 100 procent. Modellen har under 2021 introducerats i flera projekt i Stockholm, Malmö, Göteborg, Växjö och Uppsala.

I dag finns för få alternativ för den som varken kan få en hyreslägenhet eller ta bolån. Genom vår modell vill vi ge människor i alla åldrar möjlighet att äga sitt boende. Därmed kan vi som bostadsutvecklare bidra till att bryta segregationen på bostadsmarknaden, säger Sofia Ljungdahl, vd på OBOS Nya Hem.

De planerade lägenheterna kommer att fördelas på fem huskroppar och variera i både storlek och form. Planen är att Bredängs flerbostadshus ska möta Mälarhöjdens villabebyggelse och därmed länka samman de båda stadsdelarna. Bostäderna är en del av Fokus Skärholmen – Stockholms stads största projekt med fokus på social hållbarhet.

Det känns viktigt att ta armkrok med Stockholms stad i strävan mot en socialt hållbar bostadsmarknad. Som medlemsägd koncern vill vi sponsra samhällsnyttiga initiativ och stötta projekt som skapar platser där folk kan mötas, säger Sofia Ljungdahl.

Sponsrat innehåll från Bauroc

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.