ANNONS
Nytt ögonsjukhus öppnar i Hagastaden
Foto Anders Bobert

Nytt ögonsjukhus öppnar i Hagastaden

annons
ANNONS

De första patienterna har tagits emot i S:t Eriks Ögonsjukhus nya lokaler för ögonsjukvård, en del av det framväxande navet för life science i Hagastaden.

White har på uppdrag av Vitartes ritat det nya ögonsjukhuset som ligger intill Karolinska Universitetssjukhuset och Karolinska Institutet. White har arbetat att utforma lokaler som är rika på hälsofrämjande dagsljus och en flexibel utformning som möter framtida behov av ny teknik och vård.

– Att kunna orientera sig i en överskådlig byggnad med korta gångavstånd har stor betydelse för ögonpatienter. Därför har vi skapat en tydlig entré med öppen reception och hissar intill, samtidigt som stort fokus har lagts på färgsättning, ljus och ljud, säger Hans Forsmark, ansvarig arkitekt på White.

Operationsverksamheten med 12 operationssalar är planerad för att hantera cirka 12 000 operationer per år. S:t Eriks Ögonsjukhus disponerar 14.700 kvm i Kv. Patienten. Byggnaden kommer att uppfylla kriterierna för Miljöbyggnad Guld. Ambitionen är att det nya S:t Eriks Ögonsjukhus ska bli motorn i ett ögonspecialistcentrum samtidigt som det ska vara en plats för innovativ forskning i framkant.

Sponsrat innehåll från Abetong
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.