Nytt nummer av Hållbart Byggande

Nytt nummer av Hållbart Byggande

Annons

Vårens nummer av Hållbart Byggande är nu ute! Vi intervjuar bland annat Utopia Arkitekters vd och grundare Emma Jonsteg om hennes drivkraft och syn på svensk arkitektur.

Rapporter från Arbetsförmedlingen visar att det går långsamt för nyanlända att komma in på arbetsmarknaden, men som tur är finns det eldsjälar som gör sitt bästa för att ändra på detta. I detta nummer har Eva Lindselius träffat både arbetsgivare och de nyanlända som fått en chans till att rekrytera kunnig personal och ett nytt jobb. De understryker bland annat vikten av man satsar, trots att det kostar tid och pengar, och samtidigt lär ut den spjutspetskompetens inom hållbart byggande och stora kunnande inom bland annat arbetsmiljö och säkerhetsfrågor som svensk bygg- och fastighetsbransch har.

Vår profil i detta nummer är arkitekten Emma Jonsteg, grundare och vd på Utopia Arkitekter. Hon ser ser det som sitt ansvar att vara med och skapa förutsättningar för bättre samhällen och en blandning av boendeformer.

Vi tittar också närmare på förvandlingen av Norrtäljes industrihamn, Rios prisbelönade Museo do Amanhãs, hur digitaliseringen kan göra byggbranschen mer hållbar, hur man kan spara energi med behovsstyrd ventilation samt som vanligt de senaste nyheterna och de hetaste gröna byggprojekten från det gånga kvartalet.

Prenumerera på Hållbart Byggande

 

Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment