Nybyggnation av energismarta lägenheter med attraktivt läge i Nynäshamn

Nybyggnation av energismarta lägenheter med attraktivt läge i Nynäshamn

ANNONS

Annons
Annons

95 nya energismarta och hållbara lägenheter ska uppföras i Nynäshamn. Projektet har fått namnet Kullsta och det är Lindbäcks som kommer att utföra bygget åt det kommunala bostadsbolaget Nynäshamnsbostäder. 

-Att de valt oss som bygger industriellt i trä är helt i linje med deras ambition att lägga stort fokus på hållbarhet och smarta energibesparingsåtgärder. Vi är mycket glada över förtroendet, säger Therese Bergdahl, affärsutvecklare på Lindbäcks.

Projekt Kullsta består av tre hus med totalt 95 lägenheter som fördelas över 4 – 6 våningar samt 29 carports som skärmar av mot järnvägen. Bostäderna får ett bra läge nära Nynäsgård pendeltågstation och ligger på en gata utan genomfartstrafik.

Genomtänkta lösningar och attraktivt läge

– Husen, som kommer att certifieras i enlighet med Miljöbyggnad silver, byggs i trä och med låg energianvändning, väsentligt mindre än BBR-krav. Solceller, laddstolpar och återanvändning av spillvärme är andra hållbara komponenter. Även att bygga centralt i staden med direkt anslutning till kollektiv trafik bidrar till att detta blir hus med ledande prestanda avseende hållbarhet, säger Sanja Batljan, VD Nynäshamnsbostäder

De tre husen kommer att produceras i Lindbäcks fabrik på Haraholmen och monteras på plats i Nynäshamn i början av 2023.

Sponsrat innehåll från Bauroc

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.