Nya Rosenlundsbadet i Jönköping har hög hållbarhetsprofil

Nya Rosenlundsbadet i Jönköping har hög hållbarhetsprofil

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

I anslutning till det gamla Rosenlundsbadet i Jönköping ska nu en ny sim- och badanläggning byggas. Det är Sweco som fått i uppdrag att dels projektleda det komplexa och omfattande byggprojektet och dels ansvara för gestaltning och den arkitektoniska utformningen.

Projektet har upphandlats med genomförandeformen Construction Management (CM) som ökar transparens och flexibilitet, vilket leder till effektivare byggprocess med högre kvalitet och bättre kostnadskontroll.

Den nya simhallen planeras att stå klar 2029 och kommer innehålla en mängd faciliteter som flera större bassänger med läktare, hoppbassäng med hopptorn, undervisningsbassänger med höj- och sänkbar botten, bubbelpooler, bastuutrymmen, träningslokaler och gym. Det är ett projekt som samlat Swecos specialister inom badanläggningar.

Annons

Präglas av digitalisering

Byggprojektet som omfattar cirka 17 000 kvm BTA och ca 3 500 kvm bassängyta ska upphandlas på delad entreprenad och genomföras som ett Construction Management (CM)-projekt. En viktig del i Swecos uppdrag handlar alltså om att skapa de bästa förutsättningarna för en kostnadseffektiv byggprocess med hög kvalitet. Sweco bidrar med en komplett projektledningsorganisation som bland annat omfattar projekt- och projekteringsledning samt byggledning. Projektet präglas av en hög hållbarhetsprofil och en hög grad av digitalisering och Sweco bidrar med såväl hållbarhetssamordning som BIM-samordning.

– Många av dagens simhallar är i dåligt skick och börjar nå slutet av sin tekniska livslängd. Det betyder att vi står inför en omfattande renovering och nybyggnation av flera simhallar i Sverige. Sweco har bred kompetens inom detta komplexa specialområde och jag är stolt över att vi nu också får leda detta miljardprojekt med genomförandeformen CM, säger Tomas Holmgren, divisionschef Buildings, Sweco Sverige.

Swecos har i ett tidigare skede på uppdrag av Tekniska Kontoret i Jönköping tagit fram den förstudie som legat till grund för investeringsbeslutet.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.