Ny utställning på World of Volvo: Hur arkitektur omdefinierar hållbarhet

Ny utställning på World of Volvo: Hur arkitektur omdefinierar hållbarhet

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Arkitektur handlar idag inte bara om att designa och bygga – det inkluderar ett mycket bredare perspektiv, där kreativitet, forskning och kunskap är avgörande.

Från den 6 december till 28 februari bjuder World of Volvo in till “Changing Our Footprint” – en utställning skapad av byggnadens arkitektbyrå Henning Larsen, som tidigare har visats upp på Aedes Architecture Forum i Berlin och Danish Architecture Center i Köpenhamn. Här får besökaren följa med på en inspirerande arkitektonisk resa om hur vi kan förändra vårt avtryck – i små men skalbara steg – genom byggnadsprojekt, pågående forskning, tester, lärdomar av misstag och inbjudan till dialog.

Ger nytt liv

I takt med att städer och befolkningar växer är det viktigare än någonsin att designa miljöer som främjar hälsa och hållbarhet i större skala. Henning Larsen arbetar med att skapa nya gemenskaper från grunden, återuppliva stadsområden och ge nytt liv åt förorenade platser. Målet är att skapa sammanhängande och upplevelserika miljöer som binder samman stadsrummen, i stället för att bygga enskilda och separata destinationer.

Annons

I ”Changing Our Footprint” får besökaren chans att utforska flera av Henning Larsens projekt. Ämnen som transformation, design för demontering, 3D-printing och inomhusklimat kommer att förklaras och bjuda in besökarna till att göra nya upptäckter och lära sig om nytänkande idéer.

Utställningen är på plats på World of Volvo under en begränsad tid, från 6 december till 28 februari 2025. Den presenteras på våning 4 och är öppen för alla.

Välkommen att uppleva och lära dig mer om hur arkitektur omdefinierar hållbarhet.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.