Ny tjänst ska hjälpa fastighetsägare med hållbarhetsarbetet

Ny tjänst ska hjälpa fastighetsägare med hållbarhetsarbetet

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Teknik- och arkitektkoncernen Projektengagemang lanserar en ny tjänst som ska hjälpa fastighetsägare att prioritera och utveckla hållbarhetsarbetet inom fastighetsbeståndet.

Med verktyget Hållbar Fastighet ska det bli lättare för fastighetsägare att förstå hur tillgänglig teknik och expertis kan nyttjas i hållbarhetsarbetet. Verktyget bygger på två parallella genomlysningar. En är kopplad till organisatoriska förutsättningar för hållbarhetsarbetet och en med faktiska hållbarhetsåtgärder inom fastighetsbeståndet.

Snabb kartläggning av behov

Tjänsten fungerar så att den identifierar möjliga åtgärder utifrån uppskattad investering och bedömd hållbarhetseffekt. Det nuvarande arbetet bedöms också utifrån FN:s globala hållbarhetsmål. Kartläggningen och åtgärdsförslagen visualiseras i en rapport som Projektengagemangs hållbarhetsspecialister presenterar och därefter diskuteras möjligheter för att ytterligare stärka hållbarheten inom fastighetsbeståndet. Målet är att det ska gå snabbt och smidigt att få en bra förståelse av nuläget. Processen tar cirka en månad från start till mål.

Annons

– Fastighetsägare har en viktig och stor roll att spela i vår strävan efter att skapa mer hållbara samhällen. Vi vill därför hjälpa till att utveckla hållbara fastigheter på ett smart och konkret sätt. Med verktyget vill vi ta ett helhetsgrepp och belyser aspekter inom bland annat resurseffektivitet och cirkulär ekonomi, socialt ansvarstagande, energi, ekologi, hälsa och välmående samt ledning och styrning, säger Amanda Tevell, ansvarig för Hållbar Fastighet.

 

Amanda Tevell, ansvarig för Hållbar Fastighet. Foto: Projektengagemang

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.