Ny styrelseordförande i Mistra Urban Futures

Ny styrelseordförande i Mistra Urban Futures

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Före detta infrastrukturministern Anna Johansson blir ny styrelseordförande i Mistra Urban Futures.

Mistra Urban Futures är ett internationellt forsknings- och kunskapscentrum som arbetar med hållbar stadsutveckling och är verksamt i Göteborg, Skåne, Stockholm, Kapstaden, Kisumu och Sheffield-Manchester.

Anna Johansson som nu tar plats som ordförande i deras styrelse  har en bakgrund som styrelseordförande för Bostadsbolaget och Got Event. Hennes politiska karriär startade 1995 som ledamot i stadsdelsförvaltningen i Bergsjön, Göteborg. Kort därefter valdes Anna Johansson in i Göteborgs kommunfullmäktige, där hon behöll sin plats till dess hon valdes in i riksdagen och utsågs till Infrastrukturminister 2014. Sedan 2007 är hon ordförande för Socialdemokraterna i Göteborg.

-Jag gläder mig över möjligheten att leda Mistra Urban Futures styrelse. Det som gör Mistra Urban Futures intressant är kombinationen av lokala projekt kombinerat med det internationella nätverk av städer som utgör verksamheten. En annan aspekt är samarbetet mellan forskning och praktik. Jag ser fram emot att kunna bidra med erfarenheter från min politiska bakgrund till utvecklingen av centrumet, säger Anna Johansson i ett pressmeddelande.

Foto: Socialdemokraterna i Göteborg

 

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.