Ny styrelseordförande i Mistra Urban Futures

Ny styrelseordförande i Mistra Urban Futures

Före detta infrastrukturministern Anna Johansson blir ny styrelseordförande i Mistra Urban Futures.

Mistra Urban Futures är ett internationellt forsknings- och kunskapscentrum som arbetar med hållbar stadsutveckling och är verksamt i Göteborg, Skåne, Stockholm, Kapstaden, Kisumu och Sheffield-Manchester.

Anna Johansson som nu tar plats som ordförande i deras styrelse  har en bakgrund som styrelseordförande för Bostadsbolaget och Got Event. Hennes politiska karriär startade 1995 som ledamot i stadsdelsförvaltningen i Bergsjön, Göteborg. Kort därefter valdes Anna Johansson in i Göteborgs kommunfullmäktige, där hon behöll sin plats till dess hon valdes in i riksdagen och utsågs till Infrastrukturminister 2014. Sedan 2007 är hon ordförande för Socialdemokraterna i Göteborg.

-Jag gläder mig över möjligheten att leda Mistra Urban Futures styrelse. Det som gör Mistra Urban Futures intressant är kombinationen av lokala projekt kombinerat med det internationella nätverk av städer som utgör verksamheten. En annan aspekt är samarbetet mellan forskning och praktik. Jag ser fram emot att kunna bidra med erfarenheter från min politiska bakgrund till utvecklingen av centrumet, säger Anna Johansson i ett pressmeddelande.

Foto: Socialdemokraterna i Göteborg

 

Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment