Ny simhall tar form i Täby Park

Ny simhall tar form i Täby Park

ANNONS

Annons

Vid det före detta galoppfältet i Täby byggs en ny simhall. Norconsult vann uppdraget att utforma och projektera anläggningen som kommer att bli ett landmärke i den nya stadsdelen Täby Park.

Förutom arkitektur har Norconsult haft flera kompetenser med i projektet såsom badvattenrening, akustik, visualisering samt BAS-P och CAD/BIM-samordning. Den nya anläggningen kommer att inrymma vattenaktiviteter från baby till senior, vattenträning och simning för motionärer, simundervisning för skola, friskvård, rehabilitering och föreningsliv.

– Vi har en tydlig gestaltningsidé med uppdelning av simhallens volymer. De stora bassängrummen får en stabil och lugn tyngd genom högblanka svarta terrazzofasader, medan de övriga delarna får ett expressivt uttryck genom vita glimrande bakbelysta fasader som annonserar badet mot entrétorget och förbipasserande i staden, säger Malin Ahlstedt, arkitekt med specialistkompetens inom badanläggningar.

Platsens geotekniska förutsättningar gjorde det fördelaktigt att hela byggnaden placeras ovan befintlig mark, förklarar Malin.

– I markplan finns friskvårdslokaler, personallokaler och teknikutrymmen samt huvudentré som välkomnar alla besökare. Vi har även projekterat för att simhallen ska uppnå Miljöbyggnad Silver, fortsätter hon.

Byggnationen beräknas pågå från maj 2020 till juli 2022 med COBAB som byggentreprenör.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.