Ny plattform förenklar upphandling av energiåtgärder

Ny plattform förenklar upphandling av energiåtgärder

ANNONS

Annons

EEF, Sustainable Innovation, Installatörsföretagen och Fastighetsägarna står bakom initiativet Kvarteret Klimatspararna, en plattform som ska göra det både lättare och billigare för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar att upphandla.

Under 2021 genomfördes den första gemensamma pilotupphandlingen via plattformen Kvarteret Klimatspararna. Alla fastighetsägare och bostadsrättsföreningar i Örebro-trakten fick möjlighet att gemensamt handla upp mer energieffektiv belysning i sina fastigheter.

Det resulterade i flertalet lyckade upphandlingar och nu öppnar Klimatspararna upp för att göra intresseanmälningar för andra energiåtgärder och i andra orter. När tillräckligt stort intresse finns inom området drar en upphandling igång.

– Upphandling av tjänster och produkter inom energiområdet kan vara både tidskrävande och komplicerat – det tar ofta mycket tid från övrig verksamhet. Vi på Fastighetsägarna har därför varit med och utvecklat den här plattformen som vi hoppas ska underlätta för många fastighetsägare, säger Anni Carpelan som är chef för Hållbar utveckling på Fastighetsägarna Stockholm.

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.