Ny miljardaffär för NCC – säljer kontorsprojekt till Castellum

Foto: Joakim Kröger

Ny miljardaffär för NCC – säljer kontorsprojekt till Castellum

ANNONS

Annons

NCC säljer det BREEAM-certifierade kontorsprojektet K11 i Järva Krog till Castellum för drygt 1 miljard kronor.

‒ Nu säljer vi K11 som ingår i det första kvarteret av totalt tre som vi utvecklar i kvartersstaden Järva Krog. Stadsdelen kommer förutom kontorshusen med 1 800 arbetsplatser även inrymma cirka 500 bostäder, service, handel och en förskola när det är färdigutvecklat, säger Joachim Holmberg, affärsområdeschef NCC Property Development.

K11 omfattar knappt 13 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta och är uthyrd till 4/5-delar. Kontorshyresgäster är bland annat PUMA, Hewlett Packard Enterprise, Viatris och Trafikverket.

‒ Detta fina förvärv blir ett starkt komplement i vår portfölj med högkvalitativa kontorslokaler och ligger helt i linje med vår strategi för att fortsätta växa i Stockholm, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum AB.

K11 är det andra kontorshuset som NCC har färdigställt i Järva Krog och därmed är detta det första kvarteret som är fullt utvecklat med kontorshuset K12, där NCC, 3M och Philips har sina huvudkontor, samt bostadsprojektet Link som NCC har uppfört åt Aros Bostad. NCC planerar nu för att fortsätta utvecklingen av Järva Krog.

I fastigheten finns bergvärme, sedumtak och cykelgarage. Under byggprocessen har NCC arbetat med prefabricerat byggmaterial för att minska spill, återanvändning av krossade massor samt återvunnet byggmaterial så som mattor och parkett. K11 har miljöcertifierats enligt det internationella systemet BREEAM, nivå Excellent.

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.