Ny gemensam drivkraft för hållbar arkitektur

Strømsø park är ett av de projekt som LINK Arkitektur arbetar med just nu, där ambitionen är att skapa en levande stadsdel i en grönare kontext.

Ny gemensam drivkraft för hållbar arkitektur

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Kompetens och utveckling, både bland medarbetare och som företag, är centralt på både LINK och A-lab. Tillsammans kommer de att bli en väsentlig motor i utvecklingen av arkitekturverksamheten i Skandinavien nu när LINK Arkitekturs moderbolag Multiconsult ASA blir majoritetsägare i det välrenommerade arkitekturföretaget A-lab.

LINK och A-lab representerar två starka arkitektkontor och som systerbolag utgör de Skandinaviens ledade kompetens inom arkitektur. En gemensam ambition är att vara en drivkraft för hållbar arkitektur. Multiconsult övertar 70 procent av ägarskapet i A-lab. Företaget består av 140 duktiga medarbetare från 20 länder, med kontor i Norge, Portugal, Frankrike och Danmark. A-lab blir ett dotterbolag till Multiconsult ASA och ska fortsatt drivas som en självständig enhet med egen identitet. Men nytt stöd från Multiconsults tvärfackliga kompetens ska A-lab vidareutveckla sina styrkor och sin egenart.

Den gemensamma drivkraften är hållbarhet

A-lab har en stark position inom konceptutveckling, plats- och stadsutveckling samt urbanism. Denna vill Multiconsult nyttja för att positionera större delar av företagets tjänsteutbud i tidiga skeden. A-lab bidrar därmed till att komplettera Multiconsults utbud inom bygg och fastighet till att omfatta hela värdekedjan. Kompetens och utveckling, både bland medarbetare och som företag, är centralt på både LINK och A-lab. Tillsammans kommer de att bli en väsentlig motor i utvecklingen av arkitekturverksamheten i Skandinavien.

Annons

Siktar på det gröna skiftet i större omfattning

De senaste åren har LINK utvecklats till ett prisvinnande kontor med hög internationell ranking. Multiconsult har redan god kunskap om värdet av arkitektallianser och hur arkitektur kan användas för att skapa hållbara städer och samhällen.

– LINK och A-lab är två starka aktörer på marknaden och jag ser fram emot att samarbeta med vårt nya systerbolag. Det här ligger helt i linje med vår strategi om att utveckla en sömlös värdekedja för våra beställare. Med våra olika specialistområden ska vi driva utvecklingen av det gröna skiftet i ännu större omfattning, säger Christina Kazeem, vd på LINK Arkitektur i Sverige.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.