Ny byrå hjälper bygg- och fastighetsbolag att undvika greenwash

Kristin Lundmark och Katarina Floer.

Ny byrå hjälper bygg- och fastighetsbolag att undvika greenwash

ANNONS

Annons

En nystartad hållbarhetsbyrå vill hjälpa bygg- och fastighetsbolag att fokusera på rätt frågor för att minska risken för greenwashing.

Hallå Hållbarhetsbyrå drivs av Kristin Lundmark, tidigare hållbarhetschef på Wästbygg Gruppen, och Katarina Floer, kommunikatör och designer, senast från varumärkesbyrån Paradigm.

– Vi ser att många företag behöver hjälp med att identifiera vilka hållbarhetsområden de ska jobba med, för att det ska få en faktisk effekt. Dessutom behöver de redan nu planera för hur de ska hantera de oundvikliga scenarion som en temperaturhöjning för med sig, som till exempel extremväder. De behöver utgå ifrån såväl möjligheter som risker i omställningen mot tvågradersmålet, säger Kristin Lundmark, hållbarhetsstrateg.

LÄS MER: Konsten att göra miljövänlig marknadsföring

– Företagen i Sverige har ett ökat tryck på sig, från lagstiftarna och finansmarknaden, både när det kommer till omställning och rapportering. Vi upplever att många är osäkra och inte hinner med att möta dessa nya krav. Just bygg- och fastighetsbolagen har ålagts ett stort ansvar, men samtidigt blir också effekten av deras hållbarhetsarbete så mycket större, säger Kristin Lundmark.

Företagets affärsidé är att kombinera hållbarhetsstrategi med kommunikation och design.

– Vi har under lång tid sett att företag, i sin kommunikation, fokuserar på frågor som inte har någon egentlig betydelse i relation till företagets övriga hållbarhetspåverkan. Vi kan hjälpa dem att identifiera och belysa det som faktiskt är viktigt, och på så sätt undvika greenwashing. Kommunikation kan också göra ett viktigt jobb internt. Ska ett företag till exempel ställa om till fossilfrihet, krävs det ett engagemang från hela organisationen, säger Katarina Floer, kommunikatör och designer.

LÄS MER: Allt fler företag använder miljöargument i marknadsföring

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.