Nu tas Polarbröds nya bageri i Älvsbyn i drift

Foto: Schneider Electric

Nu tas Polarbröds nya bageri i Älvsbyn i drift

ANNONS

Annons

Nu återupptar Polarbröd produktionen i det nya bageriet i Älvsbyn efter fjolårets brand. Bolaget har tillsammans med Schneider Electric satsat på framtidssäkrad teknik för driftsäker elförsörjning, smart fastighetsautomation och energieffektivisering.

Hittills har Schneider Electric bland annat installerat ett nytt SCADA-system för värme, kyla, ventilation, avfuktning och belysningsstyrning samt energiuppföljning. Samarbetet har även bidragit till speciallösningar med integrering av tredjepartsprodukter och system samt signalöverföring mellan fastighetssystem och processystem.

– Det är en utmaning att förutse och förbereda vad som kommer vara aktuellt om fem år och konstruera smart och flexibelt för utveckling och komplettering – något vi tycker att vi lyckats bra med hittills. En annan spännande utmaning är att hjälpa Polarbröd att på sikt kunna bryta ner all data så att vi får fram kostnad och energianvändning ända ner på polarkakenivå, säger Viktor Nordin, senior projektledare på Schneider Electric.

Schneider Electric har använt sig av IoT-plattformen EcoStruxureTM Building Operation för att säkerställa energiuppföljning, övervakning, driftoptimering och flexibelt handhavande av anläggningen i realtid. Flera anläggningar kan kopplas upp till samma system i framtiden om och när behovet skulle uppstå utan att nya kablar behöver dras.

­– Samarbetet har fungerat klockrent. Tydlig och ärlig kommunikation skapar förtroende. Expertis, ordning och reda och effektivt jobb – vi är mycket nöjda, säger Anders Berglund, beställare och driftchef på Polarbröd.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.