ANNONS
Norconsult vann BIM-pris för norskt vattenkraftprojekt

Norconsult vann BIM-pris för norskt vattenkraftprojekt

annons
ANNONS

Norconsults papperslösa vattenkraftprojekt, Vamma 12, resulterade i ett internationellt BIM-pris på AEC Excellence Awards i USA.

Vamma 12-projektet var nominerad i kategorin “Energy and Natural Resources”. Norconsult mottog priset för den innovativa användningen av teknologi i projektet.

Vamma 12-projektet är för närvarande under uppbyggnad i Skiptvedt kommun i Østfold, Norge. Hela projektet genomförs baserat på BIM (Building Information Modelling). Inga ritningar är levererade till byggplatsen, men är istället uppdaterade digitala modeller, vilka inkluderar all information som krävs för att bygga anläggningen, som skickas elektroniskt. Norconsult är ansvariga för den totala projekteringen och design av projektet, och har förberett anbudsförfrågningar gällande konstruktion, maskin och elektronik.

—­ Utmärkelsen är ett erkännande av Norconsults riktade satsning på BIM, och företagets önskan att ständigt pressa gränserna, utmana etablerade sanningar och modet att pröva nya vägar. Att betraktas som ledande inom innovation och få detta erkännande från den internationella BIM-gemenskapen betyder mycket för oss, och kommer inspirera oss i vårt framtida arbete, säger Marius Jablonskis.

Norconsults Marius Jablonskis, Kristoffer Bugge och Frode Tørresdal. Foto: Autodesk.

Sponsrat innehåll från KONE
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.