Norconsult ritar Täbys nya simhall

ANNONS

Annons

Kommunfullmäktige i Täby kommun har nu fattat genomförandebeslut om att bygga Täby simhall som Norconsult har ritat från skiss till färdig byggnad.

Den 10 700 kvadratmeter stora simhallen placeras nära nya stadsdelen Täby Park. Simhallen utrustas bland annat med en tävlingsbassäng på 50 x 25 meter med läktare, två undervisningsbassänger med höj- och sänkbar bassängbotten, ett familjebad med vattenrutschkanor med tio meters fallhöjd. I badhuset planeras även ett gym samt en servering för besökarna i direkt anslutning till bassängerna.

– Utformningen av simhallen bygger på en tydlig gestaltningsidé med uppdelning av simhallens volymer, berättar uppdragsledare Malin Ahlstedt. De stora bassängrummen får en stabil och lugn tyngd genom högblanka svarta terrazzofasader, medan de övriga delarna får ett expressivt uttryck genom vita glimrande bakbelysta fasader som annonserar badet mot entrétorget och förbipasserande i staden. Insidans färgsättning är varm och välkomnande.

Förutom arkitektur har Norconsult haft flera kompetenser med i projektet såsom badvattenrening, akustik, visualisering samt BAS-P och CAD/BIM-samordning. Projektet är en utförandeentreprenad och i höst kommer entreprenör upphandlas. Anläggningen är projekterad så att den uppnår Miljöbyggnad Silver. Öppningsdatum för simhallen planeras till 2022.

Foto: Elin Berge

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.