Norconsult levererar VVS-lösning till skidanläggning

Norconsult levererar VVS-lösning till skidanläggning

Annons

En ny vintersportanläggning som kan användas året om byggs i Piteå. Norconsult levererar VVS-lösning för att anpassa klimatet i skidåkningstunneln.

Företaget Darkathlon AB har påbörjat projektet med den nya vintersportanläggningen som ska ligga i anslutning till tävlingsområdet där Skid-SM arrangerades. Den första delen, en 400 meter lång tunnel för skidåkning och däcktestverksamhet, invigdes under Skid-SM i slutet av januari i år. Tanken är att anläggningen ska bli självförsörjande på energi och ska drivas på solceller och egna vindkraftverk.

Norconsult har fått i uppdrag att undersöka hur klimatet i tunneln ska anpassas samt hur anläggningen ska passas in i topografin. En geoteknisk undersökning har gjorts samt en utredning av klimataspekterna (inklusive effekt- och energiförsörjning) gällande värme, sanitet, luftbehandling, styr- och övervakning, kyla och avfuktning. Skidtunneln ska även fungera för däcktester, vilka numera bara kan utföras under vinterhalvåret. Framöver ska tester kunna utföras i tunneln även under sommarhalvåret.

Bild: Arkitekthuset Monarken

Relaterade artiklar

Leave A Comment