NCC bygger Skandia Fastigheters nya kvarter i Västra Hamnen

NCC bygger Skandia Fastigheters nya kvarter i Västra Hamnen

ANNONS

Annons

NCC ska på uppdrag av Skandia Fastigheter bygga ett nytt kvarter med bostäder, förskola, mobilitetshubb med parkeringsplatser och service i kvarter Masthusen 15 i Västra Hamnen i centrala Malmö.

NCC:s uppdrag innebär nybyggnation av ett bostadshus med 77 hyreslägenheter och lokaler i bottenplan, en förskola i fem plan med utemiljö i två olika plan samt stora gröna utemiljöer där hälften anläggs på tak. Det byggs också en så kallad mobilitetshubb med 245 parkeringsplatser och lokaler för handel och cykelservice. I uppdraget ingår, utöver utemiljön till förskolan, även utemiljö i anslutning till kvarteret med cykelparkering, lekplats och sittplatser.

– Vårt nya kvarter tillför helt nya dimensioner och är en viktig pusselbit i vår tydliga ambition att skapa en blandad stad, säger Tim Prevolnik Sjöstrand, Skandia Fastigheters marknadsområdeschef i Malmö. Med en förskola för 160 barn och stora gröna utemiljöer ger vi plats för lärande och lek men vi har också en ambition att tillgängliggöra ytorna för Malmöborna utanför förskolans öppettider. Förskolan är en del i vår övergripande satsning på fler samhällsnyttiga fastigheter för till exempel förskolor, skolor, vård och omsorg. I den nya mobilitetshubben tillför vi förutom bil- och cykelparkering också laddstationer, elfordonspooler, smarta leveransskåp och en cykelservicestation, berättar Tim vidare.

BREEAM Excellent

Fastigheten kommer ha gröna tak och solceller, samt gemensam takterrass med odlingslådor och sittplatser. Förskolan ska miljöcertifieras enligt BREEAM, nivå Excellent och bostadshuset ska miljöcertifieras enligt BREEAM, nivå Very Good.

– Det är ett spännande projekt med flera olika sorters byggnationer och funktioner på samma yta med höga miljö- och hållbarhetskrav. Här kommer NCC:s bredd och erfarenhet av liknande projekt väl till pass, säger Magnus Jarebrant, affärschef NCC Building Sweden.

Byggstart är planerad till början av 2021. Mobilitetshubben beräknas vara klar i början av 2022. Inflyttning i förskolan planeras till hösten 2022 och lägenheterna blir inflyttningsklara i början av 2023. Uppdraget, som är en totalentreprenad, uppgår till 240 miljoner kronor.

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.