NCC bygger 15-våningshus med hyresrätter i Motala

NCC bygger 15-våningshus med hyresrätter i Motala

ANNONS

Annons

NCC ska i samverkan med Bostadsstiftelsen Platen bygga 64 hyresrätter i ett 15 våningar högt hus i Motala.

Projektet går under namnet Facklan och omfattar ett nytt bostadshus med hyreslägenheter i storlekarna 1,5–4 rum och kök med inglasade balkonger.

– Det var här i kvarteret Facklan som vi startade bostadsutvecklingen på 1950-talet. Nu bygger vi vidare med nya visioner om ett modernt boende och en utveckling av hela kvarteret med fler bostäder. Det känns spännande att få bygga Motalas högsta hus som blir ett nytt landmärke. Tillsammans bygger vi Motalas framtid, säger Daniel Starkengren, styrelseordförande i Bostadsstiftelsen Platen.

Miljömärks enligt Svanen

Uppdraget ingår i det strategiska partneringsamarbete som parterna inledde i augusti 2017 gällande nybyggnadsprojekt i och runt staden. Tidigare har 80 nya bostäder uppförts i projekten Gamla stan, etapp 1 och 2.

Det nya huset samspelar med tidigare bebyggelse och får en tegelfasad i tre olika kulörer. Huset byggs med prefabricerad stomme i betong. Ytterväggarna kläs med tegel på fabrik och fönstren sitter på plats vid leverans.

– Detta ger en effektivare och mindre väderkänslig byggprocess med mindre spill och att huset kan uppföras utan fasadställning, säger Marcus Sandlund, affärschef NCC Building Sweden.

Byggstart av fastigheten, som ska miljömärkas enligt Svanen, är planerad under första kvartalet 2021 och huset beräknas vara klart i början av 2023.

Illustration: White arkitekter

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.