ANNONS
Myndighetschef blir vd på Mistra

Myndighetschef blir vd på Mistra

annons
ANNONS

Mistras styrelse har utsett Anna Jöborn, avdelningschef på Havs- och vattenmyndigheten, till ny vd.

– Jag ser fram emot att tillsammans med medarbetarna på Mistras kansli fortsätta arbetet med att ta fram ny kunskap som kan bidra till att lösa de stora samhällsutmaningarna inom miljöområdet, säger Anna Jöborn. Jag tror att mina erfarenheter av att arbeta med kommunikation och samverkan mellan forskning och samhället i övrigt kommer komma väl till pass.

Bakgrund som byggnadsingenjör

Anna är chef, moderator och föreläsare och har lett verksamheter samt forsknings- och utvecklingsprojekt såväl i Sverige som internationellt. Hon är byggnadsingenjör, har läst konst- och arkitekturhistoria samt u-landskunskap på Sida. Hon är fil dr i mikrobiologi. Anna har sedan hon lämnade universitetet främst arbetat med miljöfrågor och hållbar utveckling inom privat och offentlig sektor. Hon har kommit att särskilt intressera sig för processledning och kreativa mötesmetoder.

Hennes arbete har främst omfattat att leda komplexa processer där olika kompetenser, sektorer och kulturer förväntas samverka för att nå gemensamma mål som att ta fram nya produkter eller utveckla ny kunskap. Anna sitter även med i planeringsgruppen inför lanseringen av FN:s havsforskningsdekad för hållbar utveckling.

Anna Jöborn efterträder Åke Iverfeldt som går i pension vid årsskiftet. Linda Bell, programansvarig på Mistra, har utsetts till tillförordnad vd fram till att Anna Jöborn tillträder sin tjänst till sommaren 2020.

– Vi är glada att kunna presentera Anna Jöborn som ny vd för Mistra. Anna är en mycket god ledare med bred erfarenhet av olika miljö- och hållbarhetsfrågor. Vi vill också tacka Åke Iverfeldt för sex mycket framgångsrika år där Mistras roll har utökats och betydelse förstärkts. Vi i styrelsen ser fram emot att följa och stödja Mistras vidare utveckling med Anna som vd och Mistra som en central aktör inom svensk miljöforskning, säger Johan Söderström, styrelseordförande.

Foto: Natalie Greppi

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.