Mipim ställs in på grund av Coronaviruset

Foto Mipim

Mipim ställs in på grund av Coronaviruset

ANNONS

Annons

Oron för Coronaviruset har fått arrangörerna av fastighetsmässan Mipim att flytta fram evenemanget till juni.

Ett flertal företag, däribland Vasakronan och Skanska uppger Fastighetsvärlden, ska ha ställt in deltagandet och resorna till franska Cannes, där Mipim skulle gått av stapeln den 10-13 mars. Istället kommer mässan arrangeras 2-5 juni.

“Våra kunders och personals hälsa är vår främsta prioritet. Givet utvecklingen just nu är det bästa beslutet att skjuta fram Mipim till juni, skriver Paul Zilk, Reed Midem chef.

På hemmaplan kommer ett antal större evenemang att äga rum den närmsta tiden, såsom Arkitekturgalan den 10 mars i Stockholm. Det aktuella läget vad gäller Coronautbrottet innebär i nuläget inte att Arkitekturgalan ställs in utan kommer att arrangeras enligt plan, uppger Sveriges Arkitekter i ett uttalande. Arrangören menar dock att personer som har befunnit sig i riskområden som Kina och Iran ska avstå från att komma till Arkitekturgalan. Samtliga deltagare uppmanas också att vara uppmärksamma på eventuella förkylningssymtom samt iakttaga god handhygien.

Arrangörerna av branschmässan Nordbygg, som går av stapeln 21-24 april på Stockholmsmässan, uppger att det för närvarande inte görs några förändringar i framtida event. “Skulle myndigheternas rekommendationer ändras så är vi beredda att ta ny ställning,” skriver Stockholmsmässan på evenemangets hemsida.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.