Miljöcertifierad förskola byggs i Gamla Uppsala

Miljöcertifierad förskola byggs i Gamla Uppsala

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Under de närmaste två åren kommer Skolfastigheter att bygga en ny förskola i området i Gamla Uppsala. Den 22 december signerades ett kontrakt med entreprenören EAAB.

Produktionen av Österledens nya förskola planeras starta under april-maj 2022. Förskolan byggs på Greta Arwidssons väg, på en idag outnyttjad tomtyta i bostadsområdet Fornby. Förskolan väntas stå klar hösten 2023 och kommer då välkomna 144 förskolebarn.

– Behovet av att skapa fler nya förskolor och förskoleplatser är stort i hela Uppsala. Vi på Skolfastigheter ser fram emot den fortsatta processen att skapa en modern och hållbar förskola, med plats för fler barn, i denna snabbt växande stadsdel, säger Mikael Carstensen, vd Skolfastigheter.

Österledens nya förskola byggs i 2 våningsplan och kommer att rymma 8 avdelningar. Byggnaden kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

– Vår ambition är att den nya förskolan ska smälta bra in i området, med lokaler som förenar både funktionella och klimatsmarta lösningar. För att säkerställa en energieffektiv och hållbar energiförsörjning kommer exempelvis förskolan att ha solceller monterade på taket, säger Lars Gustavsson, projektledare på Skolfastigheter.

Förskolan kommer att kläs med röd träpanel och uppföras i vinkel för att dämpa ljudet från närliggande vägtrafik. I skapandet av skolgården har omsorg lagts på att använda ytor och utrustning som på bästa sätt stimulerar olika former av aktivitet bland barnen. Byggnaden har ritats av Cedervall arkitektbyrå, medan förskolans utemiljö har skapats av landskapsarkitekter från Ramboll.

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.