ANNONS
Miljöbyggnad guld till ny behandlingsbyggnad i Huddinge

Miljöbyggnad guld till ny behandlingsbyggnad i Huddinge

annons
ANNONS

Den nya behandlingsbyggnaden för operation, intervention och röntgen vid Huddinge sjukhusområde certifieras med Miljöbyggnad guld. Detta blir Locums åttonde vårdbyggnad som certifierats på guldnivån.

– Endast de mest ambitiösa byggprojekten med en uttalad miljöprofil kan få Miljöbyggnad guld. Vi skapar hållbara vårdfastigheter för dagens och morgondagens invånare i Region Stockholm och det känns mycket positivt att få den här certifieringen som ett kvitto på att vi når våra höga ambitioner, säger Elisabeth Teichert, miljöchef på Locum.

Den nya behandlingsbyggnaden för operation, intervention och röntgen vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge mäter 29 000 kvadratmeter till ytan och tas i bruk under början av nästa år. Projektet har även sedan tidigare finansierats av en grön obligation, vilket innebär att investerare lånar ut pengar till hållbara projekt.

Locum har i dagsläget nio projekt med målet att uppnå Miljöbyggnad guld eller silver, bland annat akutvårdsbyggnaden i Danderyd och Framtidens SöS.

Illustration: Locums bildarkiv

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.