Mer biogas till Uppsalas bussar

ANNONS

Annons

Uppsalas nya gasrening på biogasanläggningen vid Kungsängens gård har invigts. Produktionen av biogas kan nu öka med 40 procent.

Sedan januari 2011 har arbete pågått med att bygga den nya gasreningsanläggningen som nu är färdig. Biogasproduktionen vid anläggningen går från 28 GWh per år till 39 GWh per år. Kungsängens gård har producerat mer biogas än vad gasreningen har klarat av att rena. Cirka 70 procent av produktionen har gått till biogasframställning för fordon medan resterande del har använts för att producera el och värme. Genom den nya gasreningsanläggningen kan istället hela produktionen användas till biogas för fordon.

– Det känns bra att anläggningen är i gång. Nu har vi möjlighet att leverera biogas till Uppsalas samtliga gasbussar i stadstrafik. Vår ökning av biogas med 11 GWh per år motsvarar 1,1 miljoner liter diesel, säger Tommy Högström, vd för Uppsala Vatten och Avfall AB, i ett pressmeddelande.

Biogasanlaggning Uppsala

Biogasanläggningen i Uppsala

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.