Material går i arv med ny worker-inspirerad kollektion

Material går i arv med ny worker-inspirerad kollektion

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Nu lanseras nya plagg i Fristads uppskattade Heritage-kollektion med en ny jacka och nya byxor i limiterad upplaga. Plaggen är inspirerade av klassiska arbetsplagg från Fristads som tillverkat arbetskläder i snart 100 år. De stilrena nya plaggen finns tillgängliga från och med den 1 december och är som tidigare tillverkade i Europa. 

“När vi utvecklar produkter inom Heritage-kollektionen försöker vi så långt det går att göra det med material som redan finns på lager, som har blivit över eller som har använts till produkter som utgått ur vårt sortiment. När vi väljer vilket material vi ska arbeta med utgår vi från det som vi tycker passar bäst till produktens design och anpassar detaljerna efter det. Till exempel har sömmarna varit i extra fokus för de produkter vi släpper nu, där svarta sömmar kontrasterar fint mot det grå och lyfter den stilrena looken,” säger Anastasios Lappas, Head of Design på Fristads.

De nya plaggen hjälper till att minska företagets klimatpåverkan i hela tillverkningskedjan och gör det också möjligt för Fristads att bli en viktig del av svenskars klädgarderob för sammanhang utanför jobbet.

Limiterad upplaga med fokus på sömmar

Fristads har under flera år släppt limiterade plagg i Heritage-kollektionen, där varje upplaga är unik och inte tillverkas igen. I årets limiterade kollektion som görs i endast 259 jackor och 107 byxor läggs fokus på sömmar, som både skapar fina detaljer och kontrasterar mot tyget för en stilren look.

“Det är en fantastisk möjlighet att göra nya kreativa tolkningar av våra ikoniska arbetskläder och med jackan och byxan får vi möjlighet att göra avtryck i svenskars vardag utanför jobbet, med en modern och avskalad design”, säger Anastasios Lappas.

De nya plaggen säljs via Fristads nätbutik med start den 1 december.

Sponsrat innehåll från Fristads
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.