• torsdag , 30 maj 2024


Stort intresse för läktare i limträ – Martinsons bygger i Ljungby

Stort intresse för läktare i limträ – Martinsons bygger i Ljungby

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

Intresset för Martinsons läktare i limträ fortsätter att växa. Nyligen såldes en läktare med 650 platser till Lagavallen i småländska Ljungby. Valet föll på limträ av estetiska och miljömässiga skäl.

Martinsons kommer att leverera 200 m3 limträ och 110 m3 KL-trä till läktaren på Lagavallen i Ljungby. Den kommer att rymma 650 sitt- och ståplatser och även omfatta omklädningsrum, domarrum, sjukvårdsrum, toaletter och förråd. Läktaren kommer även att bli helt tät med hjälp av luckor i KL-trä mellan gradängbalkarna.

– Det här blir allt vanligare. Många vill utnyttja utrymmet under läktaren till olika typer av lokaler och då måste den vara helt tät. Med de här luckorna kommer vi att klara ett U-värde på 0.12 vilket innebär en isoleringsförmåga i toppklass, säger Joakim Gustafsson, försäljningsingenjör på Martinsons.

Ljungby kommun och arkitekterna från Tengbom i Halmstad var tidigt överens om att man ville att den nya läktaren skulle vara i trä eftersom Lagavallen ligger i Småland där skogen är ständigt närvarande. Att trä dessutom är ett helt förnybart material som binder koldioxid under hela sin livslängd spelade också roll.

De senaste åren har Martinsons sålt större och mindre läktare till bland annat Falkenberg, Tierp, Åtvidaberg, Umeå och Hudiksvall. Och enligt Joakim Gustafsson ökar förfrågningarna stadigt.

– Vi märker att kännedomen om både Martinsons och våra läktare sprider sig bland landets kommuner och idrottsklubbar. Utvecklingen det senaste året har varit helt otrolig och det ser ut som att det kommer att fortsätta, säger han.

Martinsons kommer att leverera materialet till Ljungby under vecka 50. I mitten av februari beräknas Martinsons vara klara med sin del av montaget.

Foto: Tengbom Arkitekter

Mer information
Joakim Gustafsson, försäljningsingenjör
Martinsons
Tel: 070 343 84 49
joakim.gustafsson@martinsons.se

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]
Martinsons