• söndag , 26 maj 2024


Flygande start för försäljningen av KL-trä

Flygande start för försäljningen av KL-trä

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

Martinsons försäljning av KL-trä har fått en flygande start under inledningen av 2016. Korslimmat trä motsvarande en tredjedel av årstillverkningen och till ett värde av 26 miljoner kronor har sålts på bara några månader och kommer att resultera i sammanlagt fyra projekt i Malmö, Alingsås, Linköping och Örnsköldsvik.

–Det står helt klart att den tro vi haft på KL-trä varit riktig. Marknadens efterfrågan ökar stadigt och vi kan bara konstatera att vår satsning på en ny produktionslinje för KL-trä som inleds i april, ligger otroligt rätt i tiden, säger Daniel Wilded, produktansvarig för KL-trä på Martinsons.

I Linköping har Martinsons fått uppdraget att leverera drygt 1400 m3 KL-trä till ett fem våningar högt lägenhetshus. Leveranserna inleds i början av augusti och projektet är speciellt eftersom hela huset är runt.

– Det här bygget visar verkligen styrkan av KL-trä, med snabbt montage och låg egenvikt. Att elementen tillkapas i vår cnc-maskin gör att vi på ett enkelt sätt kan kapa till elementen så att de följer husets form, säger Daniel Wilded.

Redan i maj kommer Martinsons att leverera bjälklag och väggar till en större påbyggnad i fyra våningar i centrala Örnsköldsvik. KL-trä är fördelaktigt när det gäller påbyggnader eftersom det har låg egenvikt i förhållande till sin styrka och inte kräver dyra och tidskrävande stomförstärkningar. Materialets flexibilitet och låga vikt ger dessutom korta byggtider, något som i sin tur leder till färre trafikstörningar och mindre oväsen under byggnationerna.

I sommar kommer Martinsons också att leverera loftgångar och balkonger i KL-trä till två BoKlok-projekt i Malmö och Alingsås. BoKlok är ett boendekoncept skapat av Skanska och Ikea med syftet att utveckla och bygga hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett bra pris.

– 2016 har startat fantastiskt. Och vi har många fler projekt på gång, samtidigt som vi vet att en stor del av marknaden ännu håller på att upptäcka materialet. Jag känner stor tillförsikt inför framtiden, säger Daniel Wilded.

Mer information
Daniel Wilded, produktansvarig KL-trä
Martinsons
Tel: 070 285 55 14
daniel.wilded@martinsons.se

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]
Martinsons