• torsdag , 30 maj 2024


Ebbepark nytt kontorsprojekt för Martinsons

Johan Jarl, Key Account Manager, Martinsons. Bild: Martinsons/Patrick Degerman.

Ebbepark nytt kontorsprojekt för Martinsons

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

Martinsons fortsätter att landa prestigefulla uppdrag runt om i Sverige. Den här gången handlar det om ett kontorshus med trästomme i den helt nya stadsdelen Ebbepark i centrala Linköping.

– Att valet föll på en trästomme är positivt ur ett klimat- och hållbarhetsperspektiv, vilket jag hoppas att framtida brukare omfamnar. Vi tackar för förtroendet och ser det som ett steg i vårt mål att bli Sveriges främsta partner när det kommer till storskaligt träbyggande, säger Martinsons Key Account Manager Johan Jarl.

Stadsdelen Ebbepark håller på att växa fram mellan universitetet och centrum i Linköping, med det kommunägda fastighetsbolaget Sankt Kors som byggherre. Miljöprofilen i den nybyggda stadsdelen är hög och ska inkludera såväl bostäder och kommersiella fastigheter som lokaler skola och annan offentlig verksamhet. Nyligen påbörjades bygget av ett sex våningar högt kontorshus, med Åhlin & Ekeroth Byggnads AB som totalentreprenör och Martinsons som leverantör av byggnadens trästomme.

Behagliga kontorsmiljöer

Initialt fanns även betong med som ett alternativ vad gäller stommaterial, men Martinsons kunde ta fram en lösning i limträ och KL-trä. Johan Jarl berättar:

– När det handlar om kontorsbyggnader erbjuder våra stomsystem likvärdig funktion som betong. Däremot upplevs ofta de inomhusmiljöer som skapas med trä som betydligt behagligare än andra alternativ. Möjligheten att med synliga trädetaljer lyfta fram det naturliga materialet är mycket uppskattad.

”Det finns en trygghet i samarbetet”

Ordervärdet för Martinsons ligger på 7,6 miljoner kronor och leveranserna till Ebbepark inleds under första halvan av 2021. Det här är inte första gången som Martinsons får förtroendet att leverera en av sina stomlösningar i trä till Åhlin & Ekeroth. Bland annat levererade Martinsons stommen i KL-trä till 69 lägenheter i Valla berså Linköping.

– Vi är stolta över att Åhlin & Ekeroth även den här gången väljer oss som leverantör och hoppas få fler förtroenden även i framtiden, säger Johan Jarl.

Även på totalentreprenören Åhlin & Ekeroth är man positiva till samarbetet. Företagets projektchef Carl Johan Danckwardt-Lillieström berättar:

– Martinsons har stor erfarenhet inom detta segment, med både egen projektledning och till viss del även projektering. Det gör att det finns en trygghet i samarbetet. Dessutom är de en erfaren leverantör, som verkligen kan sina produkter. Vi vet vad vi får, helt enkelt, eftersom det är bra passform och överlag få fel i leveranserna.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]
Martinsons