LKP är nominerade till laddguldet 2022

LKP är nominerade till laddguldet 2022

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Lunds Kommuns Parkerings AB är nominerat till Laddguldet 2022. Priset delas ut till en kommun och ett fastighetsbolag som tagit konkreta initiativ och skapat förutsättningar för omställningen till en fossilfri fordonsflotta. Vinnaren utses på eCarExpo i Göteborg den 2 december.

Laddguldet är ett ärofyllt pris som i år delas ut för sjätte gången till en kommun och en fastighetsägare som med ett helhetsgrepp, och på ett långsiktigt sätt, verkar för att främja användandet av laddbara fordon.

Överskottet lagras

LKP ombesörjer för närvarande ca 420 egna laddplatser på anläggningar runtom i Lund. På flera av bolagets mobilitetshus är laddboxarna kopplade till solceller på taket, vilket avlastar elnätet och gör byggnaden självförsörjande på el. Överskottet av den producerade elen sparas med hjälp av batterilagring för att försörja anläggningarna med el under molniga dagar. Laddinfrastrukturen på LKPs anläggningar byggs ut i takt med den stadigt ökande efterfrågan.

– Det är oerhört roligt att vårt idoga arbete med att förse Lund med laddinfrastruktur nu uppmärksammas, säger Paul Myllenberg, VD på LKP.

Bakom priset står 2030-sekretariatet, vars syfte är att säkerställa att klimatmålet 2030 uppnås, genom att bland annat ställa prognoser, driva på processer, omvärldsanalysera och vara en samlande kraft för ambitiösa aktörer inom näringsliv, civilsamhälle, myndigheter och politik.

Sponsrat innehåll från Bauroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.