Nu är de samlade. Under en tid har Lekolars personal huserat på olika adresser i Osby men flyttar nu  huvudkontoret till  en gammal lagerbyggnad som återbrukats och omvandlats till ett modernt kontor med sober färgsättning, smart inredning och med plats för alla medarbetare. – Ett av Lekolars kärnvärden är ’Tillsammans’. Och med tanke på att ..." />


Lekolar väljer återbrukad lagerbyggnad

Lekolar väljer återbrukad lagerbyggnad

ANNONS

Annons
Annons

Nu är de samlade. Under en tid har Lekolars personal huserat på olika adresser i Osby men flyttar nu  huvudkontoret till  en gammal lagerbyggnad som återbrukats och omvandlats till ett modernt kontor med sober färgsättning, smart inredning och med plats för alla medarbetare.

– Ett av Lekolars kärnvärden är ’Tillsammans’. Och med tanke på att vi tidigare har suttit på två olika platser i Osby kan vi nu manifestera det även fysiskt, säger Lekolars VD David Persson.

För David känns det extra roligt att den nya arbetsplatsen är skapad med helt egna produkter och att den dessutom är inredd av Lekolars designers och inredningsarkitekter.

Alla medarbetare har sin egen skrivbordsplats i den öppna miljön och längs den ena långväggen finns 13 glasade rum i olika storlekar, för mindre möten eller koncentrerat samarbete. Det finns också mängder av avskilda rum-i-rummet vilket Lekolar ju är experter på från skolans värld.

Använt egna hållbara produkter

– Jag tycker att vi har lyckats behålla det bästa från idén om öppna kontorsmiljöer. Samtidigt har vi kompletterat med ovanligt många alternativ för olika behov av avskildhet vilket ger en flexibel och generös arbetsplats, berättar Sigrid Strömgren som är möbeldesigner på Lekolar och har lett arbetet med inredningen i den interna arbetsgruppen.

Även Lekolars hållbarhetschef Pierre Lennartsson är glad över det nya kontoret och menar att miljövinsterna är många.

– Eftersom vi uteslutande har använt egna produkter vet vi ju att allt är hållbart tillverkat med ett cirkulärt perspektiv. Dessutom tar takets solcellsanläggning hand om uppvärmningen, för att inte tala om att vi har kunnat återanvända en uttjänt lokal i stället för att bygga nytt, säger Pierre nöjt.

Sponsrat innehåll från Cembrit

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.