Krook & Tjäder ritar Falsterbos nya strandhotell

Krook & Tjäder ritar Falsterbos nya strandhotell

ANNONS

Annons
Annons

Förslaget ”Bland Tallarna” tog hem vinsten i den öppna internationella markanvisningstävlingen i Falsterbo.

Ett team bestående av Nordic Choice Hotels, fastighetsägaren Skanör Falsterbo Strandbad AB, arkitekterna Krook & Tjäder, och byggbolaget Peab får nu Vellinge kommuns förtroende att skapa ett hotell, spa och mötesanläggning.

– Det var ett otroligt starkt startfält som vill vara med och utveckla Falsterbo Strandbad. I juryn har vi haft ett tufft arbete där vi inte bara bedömt hur konceptet står i samklang med platsen, naturen och omgivningen. Vi har analyserat helheten ur ett hållbarhetsperspektiv – såväl byggnad som hotelloperatör. En del av målsättningen är att få in en aktör som är långsiktigt trovärdig med ett genuint intresse av platsen och att driva verksamhet i Falsterbo, säger Martina Ljung projektledare på Vellinge kommun.

Platsen för det nya hotellet är i anslutning till Falsterbo Strandbad. Existerande byggnad blir en del av det nya hotellet och kommer vara hjärtat för mat, SPA och möten.

– Vårt koncept utgår från hållbarhet, säger Frida Westlin, arkitekt på Krook & Tjäder och ansvarig arkitekt i projektet. Vi vill förhöja platsen genom att lyfta dess unika karaktär och i byggnadens gestaltning låter vi naturen och kopplingen mellan ute och inne vara ständigt närvarande. Framför allt vill vi att byggnaden ska ha så låg klimatpåverkan som möjligt och samtidigt bidra till social hållbarhet genom att vara inkluderande och välkomnande, en plats för alla.

Projektet går nu in i en fas där en detaljplan ska tas fram tillsammans med de vinnande entreprenörerna. Ambitionen är byggstart av hotellet inom 5-6 år.

Sponsrat innehåll från Bauroc

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.