Klimatgalleri startar tävling för hållbart samhällsbygge

Klimatgalleri startar tävling för hållbart samhällsbygge

ANNONS

Annons

Klimatgalleriet är en nystartad mötesplats för klimatsmarta idéer med syfte att inspirera till nytänkande sätt att bidra till klimatomställningen. Nu lanserar galleriet en idétävling inom arkitektur, design och stadsutveckling.

Initiativtagare och arrangörer till galleriet är Emelie Ahlqvist, Johan Brymér, Frida Eddestål, Sofia Engdahl, Sam Keshavarz och Fredrik Matz. Inför galleriets första vernissage anordnas en tävling där de deltagande får i uppdrag att identifiera en utmaning inom klimatarbetet, lokal, nationell eller global och presentera en gestaltning eller idé som ger svar på utmaningen.

– Det finns en stark vilja att kunna leva hållbart. Vi vill uppmana alla som går och bär på en idé att bidra säger Sam Keshavarz, landskapsarkitekt och en av grundarna till galleriet.

Tävlingen arrangeras av Outer Space Arkitekter med vänner. En jury kommer att utvärdera förslagen och utse ett vinnande bidrag samt hedersomnämnanden, som alla belönas med en prissumma. Under tiden kommer galleriet fungera som en mötesplats för inspiration och kunskapsdelning.

– Vi hoppas på en stor variation av förslag som inspirerar till nytänkande inom klimatomställning, säger Einar Rodhe, arkitekt, lektor och juryns ordförande.

I juryn sitter även Anna Bergström (återbrukskonsult), Katarina Luhr (miljö- och klimatborgarråd, Stockholms stad), Jonas Olsson (vd, Stiftelsen Svensk Industridesign) och Jan Christian Vestre (vd, Vestre). Tävlingen pågår från 24 maj till 15 september. Därefter publiceras bidragen digitalt och ställs ut på en vernissage under hösten.

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.