ANNONS
Klart med restaurangkoncept i Göteborgs nya skyskrapa

Klart med restaurangkoncept i Göteborgs nya skyskrapa

annons
ANNONS

Skanska har tecknat ett 10-årigt hyresavtal med Compass Group i kontorshuset Citygate om ett restaurang-, café- och servicekoncept i skyskrapan som ska bli det högsta kontorshuset i Norden.

Hyresavtalet gäller en yta på 1 510 kvadratmeter i Citygates entréplan. Restaurangen beräknas öppna i samband med att de första hyresgästerna flyttar in sommaren 2022.

– Vi är mycket glada över att i detta tidiga skede av projektet kunna utveckla ett restaurang- och servicekoncept tillsammans med Compass Group, vilket skapar bra förutsättningar för vårt fortsatta uthyrningsarbete. Vi fortsätter att arbeta på Citygates servicekoncept för att göra det möjligt att skapa den mötesplats och destination vi eftersträvar, säger Camilla Skogsberg, uthyrningsansvarig, Skanska Fastigheter Göteborg.

Byggnationen av Citygate är i full gång som får en total uthyrningsbar yta om cirka 42 000 kvadratmeter. Med 144 meters höjd det bli det högsta kontorshuset i Norden. Byggnaden, som ska ligga centralt i Gårda precis vid Ullevi, kommer att WELL-certifieras och miljöcertifieras enligt LEED.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.