JSB förstärker organisationen med miljöspecialist

JSB förstärker organisationen med miljöspecialist

ANNONS

Annons

Byggföretaget JSB Construction AB förstärker organisationen med specialistkompetens inom miljö. Sophie Lilja som går in som miljöspecialist och tar sig an uppgiften att operativt och strategiskt leda företagets miljöarbete.

Sedan den 18 januari är Sophie Lilja ny miljöspecialist på JSB med placering i Malmö. I hennes uppdrag som specialist inom miljö, kommer hon agera sakkunnig inom ett stort spektrum av miljöfrågor i den löpande operativa verksamheten och i projekt. Hon kommer att vara ansvarig för att samordna och driva företagets miljöarbete på strategiskt och operativ nivå.

– Som miljöspecialist på JSB kommer jag att samordna och driva det miljö- och hållbarhetsarbete som krävs för att företaget ska minska den negativa påverkan på miljön. Just nu samordnar hela byggbranschen sig för att tillsammans nå gemensamma miljömål, där vill vi givetvis vara med och bidra, säger Sophie Lilja.

Sophie Lilja har en bakgrund som byggnadsingenjör och har arbetat med miljö- och hållbarhetsfrågor inom entreprenad sedan 2012. Närmast kommer hon från konsultverksamhet där hon som uppdragsledare drivit och samordnat miljöfrågor och miljöcertifieringar i kunders projekt. Hon har arbetat med flera olika segment inom byggbranschen som bostäder, kommersiella fastigheter, samhällsfastigheter och industrier och tar med sig en bred portfölj in i JSB.

– Det är otroligt positivt att vi nu har specialistkompetens inom miljö i företaget. Med Sophies kunskap i huset kan vi på sikt förändra vårt sätt att agera, bygga och påverka i byggbranschen, säger Petra Waltersson, affärs- och verksamhetsutvecklingschef på JSB.

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.