ANNONS
Järfälla satsar på snabbare språkinlärning för ingenjörer och arkitekter

Järfälla satsar på snabbare språkinlärning för ingenjörer och arkitekter

annons
ANNONS

Järfälla kommun deltar i ett digitalt pilotprojekt för att hitta nya sätt att driva språkinlärning för nyanlända.

eSFI är en digital undervisningsplattform som ska ge snabbare och smartare språkinlärning. Först ut att testa den digitaliserade kursen är 20 elever och två lärare på Svenska för ingenjörer, Sfinx, vid Järfälla Lärcentrum. Det är lärarna på Sfinx, språkutbildning för ingenjörer, som står för innehållet i kursen.

Förhoppningen är att de digitala och individanpassade verktygen ska effektivisera elevernas språkinlärning så att de snabbare kommer ut i arbetslivet.

– Våra deltagare, som är ingenjörer och arkitekter, kommer till Sverige med en gedigen och efterfrågad kompetens. Men för att få jobb i Sverige och bli delaktig i samhället är språket nödvändigt. De studerande är i skolan fyra-fem timmar per dag men behöver tillgång till ett smart och effektivt arbetssätt även under resten av dygnet, säger Thyra Brusewitz och Bodil Renlund, som är lärare på Sfinx och som har tagit fram innehållet i eSFI.

De samverkande parterna bistår med sina respektive spetskompetenser. Telia Company tillhandahåller nätverk och uppkoppling, Samsung teknik som till exempel tablets och skärmar, och CanopyLAB står för en digital lärplattform.

– Med vår digitala plattform får elever en möjlighet att samarbeta och stötta varandra när som helst, säger Sahra-Josephine Hjorth, VD på CanopyLAB.

Foto: Järfälla kommun

Sponsrat innehåll från KONE
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.