Jais arkitekter och Landén Krantz arkitekter bildar bolag

Axis huvudkontor i Lund. Foto: Åke E:son Lindman

Jais arkitekter och Landén Krantz arkitekter bildar bolag

ANNONS

Annons

Efter flera års samarbete går Jais arkitekter och Landén Krantz arkitekter nu samman i ett nytt gemensamt bolag under namnet Jais Landén Krantz arkitekter.

Jais arkitekter startades 1957 och har koncentrerat sig på större projekt, till exempel ett tiotal stora universitetskomplex i södra delen av landet. Utöver detta har firman under senare år också ritat ett flertal större hotell såsom SeaU i Helsingborg, samt jobbat med handel och kommersiella fastigheter, bland annat omdaningen av hela Mobilia-området i Malmö.

Landén Krantz arkitekter startades 2015 och har framförallt koncentrerat sig på kontor och inredning. Landén Krantz vann i år priset för ”Årets snyggaste kontor” och Lunds stadsbyggnadspris med Axis Communications nya kontor i Lund

Vi har gemensamma värderingar på hur arkitektarbetet ska bedrivas för att nå bästa möjliga resultat och vill tillsammans driva projekten från första skiss till färdigt projekt. Denna sammanslagning ger oss en bred och stark bas för en stor variation av uppdrag och vi ser fram emot att arbeta tillsammans, säger Nisse Landén som är det nya bolagets vd.

Jais Landén Krantz arkitekter har ett flertal uppdrag framför sig, såsom ett bostadsprojekt i Malmö, ett stort nytt kontorshus i Lund, ett kulturhus i Höganäs, ett hotell i Trelleborg, flera ombyggnads- och kontorsinredningsprojekt och ett nytt stort projekt för Akademiska hus och Lunds universitetet. Jais Landén Krantz arkitekter kommer fortsatt ha kontor i Lund och Helsingborg med 20 anställda arkitekter och inredningsarkitekter. Bolaget ägs av Nisse Landén, Jakob Peetre, Mats White, Lotta Landén och Åsa Krantz.

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.