ANNONS
Internationell konferens belyser digitalisering inom arkitektur och byggteknik

Internationell konferens belyser digitalisering inom arkitektur och byggteknik

annons
ANNONS

Vartannat år hålls konferensen Advances in Architectural Geometry någonstans i Europa. Denna gång har turen kommit till Sverige när konferensen anordnas i Göteborg.

Chalmers i Göteborg är värdar för årets upplaga av AAG, Advances in Architectural Geometry. Både svenska och internationella arkitekter, ingenjörer och matematiker kommer att delta i konferensen, där matematik och ingenjörskonst möter arkitektur. Det anordnas seminarier och workshops och några av de frågeställningar som kommer att tas upp handlar om arkitektens designprocess i en digital värld och hur digitala verktyg möjliggjorde Louvrens tillkomst i Abu Dhabi.

Analysera miljöfaktorer

Konferensens syfte är även att sprida kunskap internationellt inom området Computational Design, ett specialistområde i gränslandet mellan design, digitalisering, programmering och matematik. Verktygen kan t.ex. hjälpa till med att skapa extra komplexa byggnadsformer eller att analysera miljöfaktorer, så som dagsljus och soltimmar, eller simulera hur människor rör sig i en byggnad.

– Fältet Computational design and Production hjälper oss att undersöka och prova alternativa koncept i tidiga skeden, för att kunna göra kloka och informerade design- och produktionsval, säger Karl-Gunnar Olsson, professor i arkitektur och teknik på Chalmers.

AAG inleds 22-23 september med workshops, följt av konferens 24-25 september.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.