Innovativa lösningar för framtidens uppkopplade och flexibla kontor i Sverige

Innovativa lösningar för framtidens uppkopplade och flexibla kontor i Sverige

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Genom framstegen inom teknik och IoT (Internet of Things) möjliggörs en spännande utveckling inom uppkopplade och flexibla kontor. Möjligheter att integrera smarta enheter, sensorer och anpassningsbar elinfrastruktur skapar förutsättningar för en flexibel och effektiv kontors- och arbetsmiljö. Schneider Electric presenterar nu produktserierna KNX och Unica System+ vilket är viktiga pusselbitar för moderna kontorsmiljöer.

Att förutspå exakt hur kontorsutvecklingen kommer att se ut i Sverige 2024 är svårt men baserat på nuvarande trender och framväxande behov ser Schneider Electric flera intressanta riktningar som; flexibla och anpassningsbara kontorsmiljöer, integration av uppkopplad teknik, hållbarhet i byggprocesser, design och produktval, samt fokus på välbefinnande för dem som vistas i lokalerna genom att exempelvis anpassa belysning.

Lösningar som förenklar

– Idag ställs andra krav på kontor jämfört tidigare. Vi ser bland annat att företag går mot mer öppna, flexibla och smarta kontorslösningar – vilket i sin tur ställer högre krav på funktionella och flexibla produktlösningar. Av den anledningen har vi vidareutvecklat vårt sortiment inom bland annat KNX- lösningar och Unica System+ som både förenklar för dem som installerar produkterna och de som sedan vistas och arbetar i miljön, säger Carina Gustafsson, affärsområdeschef, Home & Distribution and Power Products, Schneider Electric.

För att tillgodose framtidens kontorsbehov har Schneider Electric flera lösningar inom fastighetsautomation, energimätning, smart rumsstyrning och presenterade även nyligen nya produkter inom sortimentet KNX och Unica System+ som är specifikt framtagna för kontor och kommersiella fastigheter.

Kommunikationssystemet KNX lämpar sig för fastighetsautomation och hanterar flera fastighetsfunktioner – exempelvis belysning, värme, kyla, solskydd och ventilation­ – i ett och samma system. Fördelen är bland annat att valda funktioner enkelt kan övervakas, styras från en eller flera platser och samverka för ett optimalt resultat. KNX är dessutom en öppen internationell standard vilket innebär framtidssäkerhet samt att alla KNX-certifierade produkter kan kommunicera med varandra­ oavsett fabrikat.

Lätt att modifiera efter behov

Dagens kontor ställer även ökade krav på funktionalitet och tillgång till laddmöjligheter. Unica System+ är en kvalitativ och minimalistisk produktserie för kabelhantering och anslutning. Serien innefattar bland annat skalbara och flexibla bordsenheter, uttagsstavar och poster för byggnader med elinstallationer via taket respektive golvet och golvuttag med 180 graders öppningsbart lock.

Samtliga produkter i serien är smidiga att montera och demontera, lätta att integrera i alla kontorslandskap och kompatibla med alla Unica System+ förkopplade moduler – vilket möjliggör en enkel installation och uppgradering. En elegant serie som är det optimala komplementet till det moderna kontoret och gör arbetsplatser ännu smidigare.

Schneider Electrics nylanserade KNX 4” Touchdisplay är ett bra exempel som kan möjliggöra moderna och smarta kontor. En produkt med högkvalitativ touchskärm och slimmad design som erbjuder upp till nio skärmsidor med 1–6 funktioner per sida. Detta skapar en optimal överblick och möjliggör en effektiv styrning av systemets alla funktioner från en och samma enhet.

Sponsrat innehåll från Swisspearl
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.