Inleder samarbete kring energieffektivisering av fastigheter

View into the blue sky on a sunny day. the facades of office buildings and trees forming a triangular frame

Inleder samarbete kring energieffektivisering av fastigheter

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Ett samarbete mellan PE Teknik & Arkitektur (PE) och Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) har startat i syfte att hjälpa fastighetsbolag i omställningen till ett hållbart och kostnadseffektivt fastighetsbestånd.

Den pågående omställningen till ett hållbart samhälle gör energifrågorna strategiskt viktig för alla fastighetsägare. Att investera i energieffektivitet och förnybar energi gör det möjligt att bidra till minskade utsläpp, bevara fastighetsvärdet och sänka sina kostnader på sikt. Energieffektivisering kan skapa förbättrade förutsättningar för uthyrning, fastighetsvärdering, minskning av räntekostnader och bättre energiklass. Dessutom medför EU-direktiv krav och förväntningar på att byggnaders energiprestanda ska förbättras.

Energikartläggning och skräddarsydd analys

För många fastighetsägare kan det dock vara utmanande att planera och prioritera åtgärderna för bästa möjliga utfall. Nu inleder PE och SEB ett samarbete med syfte att hjälpa fastighetsägare att säkra en kostnadseffektiv och hållbar utveckling av sitt bestånd med avseende på energieffektivisering.

Annons

– PE Teknik & Arkitektur hjälper fastighetsägare med energikartläggning och en skräddarsydd analys av fastigheten. Resultatet blir en konkret åtgärdsplan för energieffektivisering inklusive prioriteringsordning, lönsamhetsberäkning och kostnadsberäkning för genomförande. Genom PEs breda kompetens inom byggnader och deras närmiljö kan vi även skräddarsy ett team med nödvändig expertis för upphandling och genomförande av åtgärder. Målet är att hjälpa fastighetsägare att minska sina kostnader, minimera sina risker och möjliggöra grön finansiering, säger Liselotte Haglind, VD och Koncernchef på PE.

Hjälper till att framtidssäkra

SEB erbjuder sina fastighetsägande kunder energiförbättringslån för att genomföra renoveringar och åtgärder för minskad energianvändning i byggnader.

– Fastighetssektorn står för en betydande del av Sveriges miljöpåverkan och grön finansiering är en viktig drivkraft i omställningen till ett hållbart samhälle. Genom att erbjuda rådgivning inom energieffektivisering och finansiering hjälper vi våra kunder ett steg på vägen i att ställa om till ett hållbart och framtidssäkrat fastighetsbestånd, säger Alva Jonevret, Hållbarhetsexpert på SEB.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.