ICA och JM utvecklar stadskvarter i Limhamn

ICA och JM utvecklar stadskvarter i Limhamn

ANNONS

Annons

ICA Fastigheter ska utvecklar ett stadskvarter med en ICA Supermarket samt 70 bostäder i Limhamns Sjöstad i Malmö kommun. Bostäderna ovan gatuplan möjliggörs genom en tredimensionell fastighetsbildning tillsammans med JM.

Förutom en ICA Supermarket planeras en restaurang samt ytterligare en kommersiell lokal i gatuplan tillsammans med ett underjordiskt garage. De kommersiella delarna av fastigheten kommer certifieras enligt Miljöbyggnad Guld. ICA Supermarket planeras öppna till julhandeln 2022 och inflyttning i bostäderna förväntas till 2023.

– Limhamns Sjöstad är en expansiv del av Malmö och vi är mycket glada över att vi nu kan vara med och utveckla en levande och hållbar stadsmiljö som kommer bli navet för alla de människor som kommer bo leva och verka här. Att kunna bygga bostäder i samband med butiksetableringar är något vi vill fortsätta göra. Det är ekonomiskt rationellt och skapar också livfulla och trygga bostadsområden, säger Lena Boberg, vd ICA Fastigheter.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.