ICA Fastigheter bygger guldcertifierad stormarknad

ICA Fastigheter bygger guldcertifierad stormarknad

ANNONS

Annons

ICA Fastigheter bygger en Maxi ICA Stormarknad i Åkersberga. Fastigheten byggs helt i trä, med solceller, sedumtak och geoenergi och uppfyller kriterierna för Miljöbyggnad Guld.

Den nya Maxi-butiken som etableras vid infarten till Åkersberga och väg 276 blir ICA Fastigheters mest hållbara butiksfastighet hittills. Med en byggnation i trä samt solceller och sedumtak, geoenergi och enligt kriterierna för Miljöbyggnad Guld. Stor hänsyn tas till att fastigheten i trä kommer harmoniera väl i omgivningarna som erbjuder grönområden och golfbana, skriver ICA Fastigheter.

– Österåkers kommun är en snabbväxande kommun och en viktig marknad för ICA. Vi vill fortsätta satsa i området och bygger nu vår mest hållbara butiksfastighet hittills och utvecklar kunderbjudandet med en ICA Maxi och ett Apotek Hjärtat, säger Anna Nyberg, vd ICA Fastigheter.

Planerad byggstart under hösten 2021 och planerad öppning för butiken är under våren 2023.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.