ANNONS
HSB Living Lab – energiforskning för framtidens boende
HSB Living LAB

HSB Living Lab – energiforskning för framtidens boende

annons
ANNONS

HSB Living Lab startar ett nytt samarbete med teknikkonsultföretaget Bengt Dahlgren. Planen är att forska kring energianvändning och energiförsörjning i framtidens boende.

Tanken är att studenter ska testa produkter, boendeformer och material i HSB Living Lab, HSB:s forsknings- och demonstrationspaviljong som även ska innehålla bostäder avsedda för studenter och gästforskare. Den nya byggnaden kommer att ligga i Chalmers campusområde i Göteborg och beräknas vara klar 2015. Chalmers tekniska högskola, Akademiska hus och Johanneberg Science Park kommer även att vara delaktiga i projektet.

– Vi vill bidra med vår breda kunskap kring energifrågor och klimat i bostäder. Miljöfrågan är viktig för oss. Med rätt installationssystem för värme, varmvatten och ventilation och hur vi försörjer våra bostäder på ett energismart sätt, kan vi göra skillnad. Både för en behaglig boendemiljö och vårt gemensamma klimat. Särskilt intresserade är vi av forskningen kring framtidens ”tvättstuga” och diskutrustning, säger Berth Olsson, vice VD på Bengt Dahlgren, i ett pressmeddelande.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.