ANNONS
Höga betyg till Riksbyggens projekt i BREEAM-certifierade stadsdelen

Höga betyg till Riksbyggens projekt i BREEAM-certifierade stadsdelen

annons
ANNONS

Riksbyggens tre projekt i Kvarteret Sjöfararen i Malmö får betyget ”Very good” enligt det internationella systemet BREEAM, både vad gäller husen och bostadsområdets utformning.

Riksbyggen har byggt tre bostadsrättsföreningar med sammanlagt 134 bostäder i Kvarteret Sjöfararen i Västra Hamnen, Malmö. Kvarteret Sjöfararen är en del av Masthusen – den den första stadsdelen i Norden som har erhållit en hållbarhetscertifiering enligt det internationella systemet BREEAM. Hållbarhetscertifieringen enligt BREEAM innebär bland annat att stadsområdet har granskats när det gäller dess bidrag till framtida klimatförändringar och sin anpassningsförmåga till nya förhållanden, om man lyckats skapa grönska med högt ekologiskt värde samt hur väl man använder resurser som vatten, material och avfall.

Grönytor ökar biologisk mångfald

Riksbyggens tre bostadsrättsföreningar i Kvarteret Sjöfararen, Brf Livbojen, Brf Blinkfyren och Bonum Brf Ankaret har blivit certifierat enligt både Buildning och Communities-nivå. Samtliga projekt klarar betygsnivån Very Good vilket innebär att projekten bedöms och poängsätts bland annat efter byggnadens energianvändning, inomhusklimat, vattenhushållning och avfallshantering.

– Brf Blinkfyren och Brf Livbojen har dessutom en takterrass och en innergård med fågelholkar och fladdermusholkar. Riksbyggen har också anlagt grönytor och planterat träd, buskar och blommor. Det både ökar den biologiska mångfalden och bidrar till en mysigare och bättre boendemiljö, berättar Emilia Stridsberg, hållbarhetsspecialist på Riksbyggen.

Riksbyggen kommer att fortsätta arbetet med att arbeta med BREEAM-certifieringen i området.

– Kvarteret Sjöfararen är det första av totalt tre kvarter som Riksbyggen kommer att certifiera de närmsta åren i Masthusen i Västra Hamnen. Det innebär att ytterligare cirka 350 bostäder kommer att få BREEAM-certifieringen säger Anders Jeppsson, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad syd.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.