Hemsö bygger äldreboende i Staffanstorp

Hemsö bygger äldreboende i Staffanstorp

ANNONS

Annons

Hemsö har tilldelats en markanvisning i området Vikhem i Staffanstorps centralort för uppförande av ett nytt äldreboende.

Det nya äldreboendet kommer att få en uthyrningsbar yta på cirka 3 900 kvadratmeter med 54 boendeplatser fördelat på tre våningsplan. Hyresgäst blir Ambeas dotterbolag Vardaga med en hyrestid på 15 år.

– Det är glädjande att vi nu kan fortsätta planera det nya äldreboendet tillsammans med Vardaga. Byggnaden kommer att uppföras centralt i Staffanstorp i det helt nya bostadsområdet Vikhem. Äldreboenden är Hemsös största fastighetskategori och vi bygger för närvarande åtta nya äldreboenden i Sverige, säger Fredrik Alvarsson, Projektutvecklingschef på Hemsö.

Byggnationen beräknas vara färdigställd i början 2019 och ska certifieras enligt Miljöbyggnad nivå silver. Byggnationen är villkorad av att Hemsö får förvärva marken av Staffanstorps kommun.

Fredrik Alvarsson. Foto: Hemsö.

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.