De vill öka transparensen på bostadsmarknaden

De vill öka transparensen på bostadsmarknaden

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

En ny webbplats med syftet att öka transparensen på bostadsmarknaden och ge konsumenten tillgång till mer data har lanserats.

Tillsammans med Eskilstuna-Kuriren lanserar företaget Qribly en internettjänst som baseras på offentliga uppgifter för den bostadssökande. I dagsläget är det de friliggande villorna som dominerar sajten.

I branschen har man jämfört Qribly med ”ett Facebook för hus” eller, ”som ett LinkedIn för bostäder” (Resumé, 2015-06-17). På sin hemsida skriver de dock att detta är ett nytt digitalt alternativ för bostadskonsumenten.

Hur har idén kring Qribly vuxit fram?

Idén kommer ursprungligen från Michelle Rea som är initiativtagare till detta. Hon är amerikan och har hämtat mycket inspiration från USA. Sedan har hela vårt team av fyra medgrundare tillsammans förädlat konceptet, berättar Olle Bodelius på Qribly.

Vad är målet med Qribly?

– Att öka transparensen på bostadsmarknaden och ge konsumenten tillgång till mer data. Vi vill göra det enklare för köpare och säljare att börja hitta varandra innan man bestämt sig för att sälja sin bostad, fortsätter Bodelius.

De kritiska frågor som uppkommit kring sajten har hittills framförallt handlat om integritetsfrågor. Olle Bodelius menar dock i ett uttalande till Eskilstuna-Kuriren att han inte tror att det kommer bli något problem. De uppgifter som används är antingen offentlig data eller uppgifter som publiceras av bostadsägaren själv och därmed lämnar Qribly inte ut någon information som inte redan är tillgänglig för den som önskar.

Foto: Olle Bodelius, produktansvarig och analytiker på Qribly

 

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.