ANNONS
Han tar över som ordförande för Byggmaterialhandlarna

Han tar över som ordförande för Byggmaterialhandlarna

annons
ANNONS

Från och med den 13 mars är Fredrik Johanson, som kommer närmast från rollen som vd för Woody Bygghandel, ordförande i Byggmaterialhandlarnas styrelse.

Fredrik Johanson har arbetat inom detaljhandeln i många år. Förutom Woody Bygghandel har han även jobbat på bland annat butikskedjan JC, Intersport och Coop. I sin nya roll vill Fredrik Johanson lägga fokus på frågor som hållbarhet, digitalisering, att säkra branschens attraktivitet och att bibehålla en stark gemensam röst.

– När det gäller hållbarhetsarbetet så tror jag att jag tillför fler dimensioner med min erfarenhet från andra branscher. Hållbarhet rör sig från att vara en marknadsfråga till att bli mer av en fråga om lagar och regler, menar Fredrik Johanson.

Branschorganisation ska göra det möjligt för alla medlemmar att utveckla digitaliseringen, oavsett om det gäller helintegrerade stora handelskedjor eller små lokala soloaktörer, säger han i ett pressmeddelande från Byggmaterialhandlarna.

– Vi vet att det måste finnas ett antal branschstandards. Vi ska enas om en struktur som skapar en enkelhet och tillgänglighet för kunden. Då har vi gjort vårt jobb.

Fredrik Johanson har sedan 2017 suttit som ledamot i Byggmaterialhandlarnas styrelse och tar nu över ordförandeposten efter Johan Rosendahl. Övriga ledamöter i styrelsen är Magnus Detterholm, Optimera Svenska, Karin Eriksson, XL-BYGG, Geir Thomas Fossum, Beijer Byggmaterial, Peter Sjödahl, Woody Bygghandel, Peter Lindström, Bygma Gruppen, Endre Espeseth, K-Rauta och Johan Winroth, Derome Byggvaror.

ANNONS
Annons
Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.