Hållbarhetsprofil viktigt vid ombyggnad av Skellefteå lasarett

Hållbarhetsprofil viktigt vid ombyggnad av Skellefteå lasarett

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Region Västerbotten bygger ut Skellefteå lasarett med ca 45 000 m² och bygger om ytterligare 16 000 m². Arkitema har vunnit uppdraget att gestalta byggnaderna för totalentreprenören ByggDialog.

Projektet är indelat i flera etapper, där den första ska stå klar 2026 och den sista färdigställas 2032. Det handlar om både nybyggnation och renovering.

– Projektet ska möta det framtida behovet av sjukvård i Västerbotten, och vi är glada över att ha fått förtroendet. Vi har tidigare arbetat med ByggDialog i andra sjukhusprojekt och ser fram emot ett minst lika bra samarbete i Skellefteå, säger Jill Sköld, arkitekt och affärsområdeschef på Arkitema.

Annons

Helhetsgrepp ger stort vårdutbud

Det nuvarande sjukhuset uppfördes 1915 och har byggts om i flera omgångar. Nu tas ett helhetsgrepp om sjukhusområdet och projektet omfattar allt från akutmottagning, röntgen och laboratorium till intensivvård, operation, vårdavdelningar, mottagningar och psykiatri.

En av flera viktiga aspekter i projektet är dess hållbarhetsprofil. Projekt har ambitiösa miljömål och siktar mot Miljöbyggnad guld. I uppdraget ingår även landskapsplanering och trafikplanering.

Arkitema har lång erfarenhet av vårdprojekt med byggnationer över hela landet på meritlistan.

 

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.