Hållbarhetschef på Stockholmshem börjar på Einar Mattsson

Hållbarhetschef på Stockholmshem börjar på Einar Mattsson

ANNONS

Annons

Einar Mattsson har rekryterat Johanna Wikander, hållbarhetschef hos Stockholmshem, till rollen som hållbarhetsutvecklingschef.

Johanna Wikander har en bred erfarenhet av strategiskt hållbarhetsarbete från såväl fastighets- som byggbranschen. Hon är utbildad miljövetare med en magisterexamen från Linköpings Universitet. Förutom arbetet på Stockholmshem har hon tidigare även arbetat som hållbarhetsstrateg på Fastighetskontoret i Stockholm, senior manager i Skanskas hållbarhetsenhet på koncernnivå samt miljöansvarig för Skanskas nordiska enhet för bostadsutveckling. 

På Einar Mattsson kommer hon att arbeta med utveckling och implementering av Einar Mattssons hållbarhetsarbete.

– Hållbarhetsarbetet ska innebära att vi utifrån ett långsiktigt perspektiv utför rätt åtgärd till rätt kostnad. Johannas breda kompetens och erfarenhet är ett viktigt tillskott till detta strategiska hållbarhetsarbete. Utöver det kommer Johanna också få ta täten i att utveckla hållbarhetsstrategierna när ramverk och omvärlden förändras så att vi bäddar för långsiktigt hållbara beslut under hela klimatresan, säger Stefan Ränk, koncernchef Einar Mattsson AB.

– Jag lockades av att Einar Mattsson förfogar över fastigheternas hela värdekedja från förvärv av mark, projektering, byggnation till det långsiktiga ägandet och förvaltningen av en fastighet. När man finns med i hela kedjan finns det goda möjligheter att utveckla ett effektivt hållbarhetsarbete som både gagnar affären och miljö, säger Johanna Wikander.

Hon tillträder sin nya tjänst den 16 augusti.

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.